Over Jokkebrok

UPDATE: Door corona verandert er wat in onze werking. Bekijk de coronapagina om op de hoogte te blijven van onze maatregelen.

Speelpleinwerking Jokkebrok vzw biedt in de zomermaanden een vrije tijdsaanbod voor kinderen en tieners van 3 tot 14 jaar. De werking is erkend en gesubsidieerd door de gemeente Bredene en wordt volledig gedragen door enthousiaste vrijwilligers.

De zomerwerking wordt georganiseerd in de Breendonklaan 2a, 8450 Bredene.

Ons Engagement

Onze topprioriteit op Speelplein Jokkebrok is elk kind een leuke zomer bezorgen met gelijkwaardige speelkansen. Hierbij kijken we naar het Internationaal Verdrag van de Rechten van het Kind.

  • Kinderen dienen beschermd te worden tegen elke vorm van discriminatie (IVRK art. 2)
  • Kinderen hebben gelijke kansen tot het deelnemen aan recreatieve bezigheden en vrijetijdsbesteding. (IVRK art.31)

We proberen de nadruk te leggen op het wegwerken van drempels. Meent u dat er toch nog drempels zijn die het speelplein minder toegankelijk maken voor uw gezin of andere gezinnen? Aarzel dan niet om ons te contacteren op info@jokkebrok.be !

Wat we doen

  • Naast onze reguliere werkingsuren van 9u tot 17u voorzien onze vrijwilligers ook een opvang van 7u30 tot 9u en van 17u tot 18u om werkende ouders tegemoet te komen.
  • Inschrijven voor de speelpleinwerking kan altijd op de dag zelf gebeuren. We werken ook nooit met wachtlijsten, elk kind is altijd welkom.
  • Vraag een fiscaal attest aan in de bureau of via mail. Dit krijgt u mee op de laatste dag dat uw kinderen naar de speelpleinwerking komen. Met dit attest kunt u de betaalde bedragen inbrengen in uw personenbelasting en de betaalde bedragen deels terugkrijgen van uw mutualiteit.
  • Bij uitstappen proberen we ons altijd aan de basisprijs te houden. Zo is ons volledig speelaanbod toegankelijk voor alle kinderen.
  • Wanneer meerdere kinderen van hetzelfde gezin komen spelen, hanteren we een lager dagtarief. Ook het lagere weektarief voor wie een volle week komt, helpt u de kosten te beperken.