Kleuters

UPDATE! Door de corona-maatregelen kunnen deze zomer wat dingen veranderd zijn, bekijk even de pagina Corona om de laatste updates te lezen.

Speelplein Jokkebrok is supertrots op haar bruisende kleuterwerking die al vele zomers heel wat kleuters een leuke vakantie bezorgt! Elke dag staan er gemiddeld 4 animatoren klaar die de kleuters meenemen op ongelofelijke avonturen. Deze (super)helden worden ondersteund door 2 manussen om de kleuters een leuke speeldag te bezorgen! Dagelijks worden er verschillende activiteiten aangeboden en tijdens het vrij spel is er altijd wel een animator op het plein te bespeuren om mee te gaan op piratentochten en expedities in het oerwoud!

Het kleuterlokaal bestaat uit heel wat leuke speelhoeken, hier wordt ’s middags ook gezellig samen gegeten. Naast het kleuterlokaal hebben de kleuters ook toegang tot een grote zandbak en het groot plein zodat ze ook even met de grotere broers en zussen kunnen spelen. We zijn ervan overtuigd dat het spelen op het groot plein een verrijking is in hun spel.

Op dinsdag gaan we zwemmen in het zwembad van Bredene. Dit gebeurt in twee groepen. Eén groep zwemt in de voormiddag en een tweede groep in de namiddag. Dit om de veiligheid optimaal te garanderen, zowel voor het wandeltraject als in het zwembad zelf. We proberen zoveel mogelijk rekening te houden dat broers, zussen en vriendjes samen een toffe zwempartij beleven. Voor kleuters die liever niet meegaan naar het zwembad, wordt een aanbod voorzien op het Speelplein.
Genaamtekende boeitjes worden altijd geapprecieerd!

Is je kind ouder dan 5? Neem even een kijkje bij de groep 6-12!

Aandachtspunten

 • Doe je kind kleren aan die vies en vuil mogen worden.
 • Bij heel warm weer worden er voor waterspelletjes gezorgd, zwemkledij is dan een must!
 • We smeren de kinderen elke dag meerdere keren in met zonnecrème, toch is een zonnehoed of pet aan te raden.
 • rond 16u30 krijgen de kinderen een koekje, een drankje, een ijsje of een stuk fruit. Eigen drank en koekjes mogen ze ook zeker meenemen!
 • Voorzie kledij, koekjes, brooddoos, rugzak,… steeds van een naam. Zo vindt je gemakkelijk alles terug.
 • Onze kleuterwerking staat open voor kinderen die 3 jaar zijn of ouder. Onze missie is het speelbeest uithangen met uw kind. Jongere kinderen hebben meer nood aan verzorging die wij als Speelplein niet kunnen bieden.

Dagverloop

7u30 – 8u30: ochtendopvang! Dit kost 1 euro per kind, deze dient overhandigd te worden aan de animator die overzicht houdt.

8u30: Het speelplein is geopend! Vergeet je Speelomslag niet in de brievenbus te gooien en je rugzak in de “rugzakkenbak” in het kleuterlokaal te zetten. Daarna mag je lekker gaan spelen in de zandbak!

9u10: Wie zijn al die gekke verklede mensen?! De animatoren beginnen met de voorstelling van de activiteiten. Wat gaan we vandaag doen? Later kan je dan gaan spelen op het groot plein.

12u: Tijd voor die lekkere boterhammetjes! Er is ook soep voor wie wil. Kinderen die thuis eten kunnen nu opgehaald worden in de zandbak. Ze worden ten laatste om 13u30 terug verwacht.

13u: IJSJES OP EEN STOK! Kinderen die voor een ijsje hebben betaald kunnen deze gaan opeten in het kleuterlokaal.

13u30: MA HUUUH? WAT DOET DE PRINS VAN TJAMIJAMI HIER?! Jaaja, we gaan weer van start met nieuwe activiteiten! Later mag je ook weer gaan spelen op het groot plein.

16u25: Amai! Wat vliegt de dag hier voorbij! Eerst nog even smullen van een heerlijk koekje, fruitje (op woensdag), drankje of ijsje!

16u55: De kinderen krijgen hun Speelpleinomslag mee.

17u: ’t Is gedaan! We kunnen niet wachten om mama en papa te vertellen over alles dat we hier hebben gemaakt, gezien en gedaan! Ze mogen ons snel komen ophalen in het kleuterlokaal.

17u – 18u: De avondopvang begint! Dit kost 1 euro per kind en dient gegeven te worden aan de animator die overzicht houdt.

Nog handige informatie

<

p style=”text-align: center;”>Inschrijvingen en Prijzen
Reglement en Privacy
Papier Hier!
Veelgestelde vragen

Categories:

Ouders

4 reacties

 • Ann Lamont

  juni 4, 20197:28 pm

  Mijn dochter wordt 3 jaar 8 september.Mag zij toch al komen want haar broertje is 4 jaar?

  • admin

   juni 24, 20198:15 pm

   Beste, spijtig genoeg laten we dit niet toe. Uw dochter moet 3 jaar zijn op de eerste dag dat ze naar het speelplein komt. Volgend jaar is ze natuurlijk van harte welkom!
   Met speelse groeten, speelplein Jokkebrok!

 • Nisa Huyghebaert

  juni 4, 20194:21 pm

  Hallo,

  Ik heb een vraagje, mijn zoontje word 4augustus 3 jaar mag hy dan al naar de jokkebrok of pas maar na 4 augustus?

  Groeten

  • admin

   juni 24, 20198:16 pm

   Beste,
   Uw zoontje kan vanaf 4 augustus naar jokkebrok komen! De kinderen moeten 3 jaar zijn op de eerste dag dat ze naar het speelplein komen.
   Met speelse groeten, Speelplein Jokkebrok