Skip to main content

Kleuters

Speelplein Jokkebrok is supertrots op haar bruisende kleuterwerking die al vele zomers heel wat kleuters een leuke vakantie bezorgt! Elke dag staan er gemiddeld 4 animatoren klaar die de kleuters meenemen op ongelofelijke avonturen. Deze (super)helden worden ondersteund door 2 manussen om de kleuters een leuke speeldag te bezorgen! Dagelijks worden er verschillende activiteiten aangeboden en tijdens het vrij spel is er altijd wel een animator op het plein te bespeuren om mee te gaan op piratentochten en expedities in het oerwoud!

 

Het kleuterlokaal bestaat uit heel wat leuke speelhoeken, hier wordt ’s middags ook gezellig samen gegeten. Naast het kleuterlokaal hebben de kleuters ook toegang tot een grote zandbak en het groot plein zodat ze ook even met de grotere broers en zussen kunnen spelen. We zijn ervan overtuigd dat het spelen op het groot plein een verrijking is in hun spel.

 

Op een vaste dag in de week gaan we zwemmen in het zwembad van Bredene. Dit gebeurt in twee groepen. Eén groep zwemt in de voormiddag en een tweede groep in de namiddag. Dit om de veiligheid optimaal te garanderen, zowel voor het wandeltraject als in het zwembad zelf. We proberen zoveel mogelijk rekening te houden dat broers, zussen en vriendjes samen een toffe zwempartij beleven. Voor kleuters die liever niet meegaan naar het zwembad, wordt een aanbod voorzien op het Speelplein. Genaamtekende boeitjes worden altijd geapprecieerd!

Aandachtspunten
  • Doe uw kind kleren aan die vies en vuil mogen worden.
  • Geef uw kind reservekledij mee, een ongelukje is soms sneller gebeurd dan je denkt.
  • Bij heel warm weer worden er voor waterspelletjes gezorgd, zwemkledij is dan een must!
  • We smeren de kinderen elke dag meerdere keren in met zonnecrème, toch is een zonnehoed of pet aan te raden.
  • Rond 16u00 krijgen de kinderen een koekje, een drankje of een stuk fruit. Eigen drank, fruit en koekje mogen ze ook zeker meenemen!
  • Voorzie kledij, koekjes, brooddoos, rugzak,… steeds van een naam. Zo kunnen de animatoren de verloren voorwerpen sneller bij het kind krijgen en ben je als ouder zeker dat je de juiste spullen weer mee naar huis neemt.
  • Onze kleuterwerking staat open voor kinderen die 3 jaar zijn of ouder. Onze missie is het speelbeest uithangen met uw kind. Jongere kinderen hebben meer nood aan verzorging die wij als Speelplein niet kunnen bieden.
Dagindeling
7u30 – 8u30: OCHTENDOPVANG! Dit kost 1 euro per kind.

8u30: Het speelplein is geopend! Vergeet je speelpleinomslag niet in de brievenbus te gooien en je rugzak in de “rugzakkenbak” in het kleuterlokaal te zetten. Daarna mag je lekker gaan spelen in de zandbak!

9u10: Wie zijn al die gekke verklede mensen?! De animatoren beginnen met de voorstelling van de activiteiten. Wat gaan we vandaag doen? Later kan je dan gaan spelen op het groot plein.

12u00: Tijd voor die lekkere boterhammetjes! Er is ook soep voor wie wil. Kinderen die thuis eten kunnen nu opgehaald worden in de zandbak. Ze worden ten laatste om 13u30 terug verwacht.

13u00: IJSJES OP EEN STOK! Kinderen die voor een ijsje hebben betaald kunnen deze gaan opeten in het kleuterlokaal.

13u30: MA HUUUH? WAT DOET DE PRINS VAN TJAMIJAMI HIER?! Jaja, we gaan weer van start met nieuwe activiteiten! Later mag je ook weer gaan spelen op het groot plein.

16u25: Amai! Wat vliegt de dag hier voorbij! Eerst nog even smullen van een heerlijk koekje, fruitje (op woensdag), drankje of ijsje!

16u55: De kinderen krijgen hun speelpleinomslag mee.

17u00: ’t Is gedaan! We kunnen niet wachten om mama en papa te vertellen over alles dat we hier hebben gemaakt, gezien en gedaan! Ze mogen ons snel komen ophalen in het kleuterlokaal.

17u15 – 18u00: De avondopvang begint! Dit kost 1 euro per kind.