Skip to main content

Stagiair

Om optimaal voorbereid te zijn op je eerste dag/week/zomer speelplein raden we je aan om een cursus te volgen. Op de cursus leer je uitdagende activiteiten in elkaar te steken , creatieve spinsels te creƫren met knutsel- en bouwmateriaal, hoe om te gaan met kinderen en zoveel meer. Meerdere animatoren volgen zelfs een tweede of derde cursus om nog meer bij te leren. Op de website van de VDS vind je alle informatie terug! Stagiairs die van een andere vereniging cursus hebben gekregen zijn natuurlijk ook even welkom!

Na je cursus kan je eindelijk beginnen aan de stageperiode van 10 dagen op een speelplein. Tijdens je stage word je begeleid door een ervaren animator om alle kneepjes van het vak te leren. Van activiteiten voorbereiden tot verkleedkleren rond je heen wikkelen, je begeleider staat je met raad en daad bij. Na een succesvolle stage ben je officieel animator in het jeugdwerk!

Tijdens je stageperiode krijg je een vrijwilligersvergoeding van 30 euro/dag, na een geslaagde stageperiode krijg je 40 euro/dag! 

Daarnaast organiseren we ook elke donderdag (tijdens de zomer) en 3 keer in het jaar een animatorenontspanning. Dan eten we samen op het plein en spelen daarna een spel die andere animatoren in elkaar hebben gestoken. Van hardcore Cluedo tot een gezellig kampvuur, gezelligheid gegarandeerd!


Heb je interesse om bij ons stage te lopen? Stuur een mailtje naar info@jokkebrok.be en dan nodigen we je uit voor een M&M (Mini talk, Maxi pret). Dit is een kennismakingsgesprek met twee stuurgroepleden, waarin ze zich voorstellen, enkele vragen stellen en waar jij jouw verwachtingen en vragen kunt delen. Het is de perfecte gelegenheid om een eerste indruk te krijgen van wat je kunt verwachten bij Jokkebrok. Daarna volgt nog een startdag in het begin van de zomer/eind juni! Hier vertellen we je alles over het speelplein en ontmoet je ook de andere animatoren. Dit is de ideale manier om je meteen onder te dompelen in de wondere wereld van Jokkebrok.