Skip to main content

Tieners

Sinds 2016 kunnen tieners tussen 12 en 14 jaar ook elke dag genieten van een aangepast aanbod op het speelplein. Elke dag stellen de tieneranimatoren activiteiten voor, dan mogen de tieners zelf beslissen of ze willen meedoen, een activiteit van de 6-12 kiezen of vrij spelen op het plein.

Ze hebben beschikking tot een tienerlokaal en tienerplein. Dit is hun plekje waar kinderen van 6-12 niet mogen komen. De algemene afspraken over wat wel en niet mag in het tienerlokaal worden aan het begin van de zomer afgesproken met de tieneranimatoren.

Aandachtspunten
  • Doe uw kind kleren aan die vies en vuil mogen worden.
  • Bij heel warm weer wordt er voor waterspelletjes gezorgd, zwemkledij is dan een must!
  • Ook al smeren we de kinderen elke dag meerdere keren in met zonnecrème is een zonnehoed of pet zeker aan te raden.
  • Rond 16u30 krijgen de tieners een koekje, een stuk fruit en een drankje. Eigen drank, fruit en koek mogen ze zeker ook meenemen!
Dagverloop
7u30 – 8u30: ochtendopvang! Dit kost 1 euro per kind.

8u30: Het speelplein is geopend! Vergeet je speelpleinomslag niet in de brievenbus te gooien en je rugzak in het tienerlokaal te leggen.

9u10: De tieners luisteren eerst naar de voorstelling van de activiteiten van de 6-12. Daarna horen ze het voorstel van de tieneranimatoren. De tieners hebben steeds de keuze of ze willen meedoen aan de activiteit bij de 6-12 of tieners.

12u: Tijd voor die lekkere boterhammetjes! Er is ook lekkere soep voor wie wil. Kinderen die thuis eten kunnen nu opgehaald worden aan de poort. Ze worden ten laatste om 13u30 terug verwacht.

13u: IJSJES OP EEN STOK! Tieners die betaald hebben voor een ijsje kunnen die nu gaan afhalen.

13u30: We gaan weer van start met nieuwe activiteiten!

16u25: Amai! Wat vliegt de dag hier voorbij! Eerst nog even smullen van een heerlijk koekje, fruitje, drankje of ijsje!

16u55: De kinderen krijgen hun speelpleinomslag mee.

17u: ’t Is gedaan! We kunnen niet wachten om mama en papa te vertellen over alles dat we hier hebben gemaakt, gezien en gedaan!

17u15 – 18u: De avondopvang begint! Dit kost 1 euro per kind.